Rexhep Qosja

Rexhep Qosja
Moted: 25 yunul 1936
Vusanje[*]
Cal(s): hijenavan[*], lautan[*], literary critic[*]
Tatät(s): Lalbanän
Dispenäd:
Rexhep Qosja (nënshkrim).svg

Hiel Rexhep Qosja (1936 yunul 25) binom bal lautanas Balkänik sevädikün. Kobü hiel Ismail Kadare (se Lalbanän), el Qosja (se Kosovo, atimo in Särbän) palecedom as bal lautanas Lalbanänik famikün tel. Epenom konletis, krütis e vobotis literatik mödikis (keninükamü jenotem kiltoumik literata Lalbanänik ün period romatik). Elautom i bali lekonedas suvüno petradutölas yelas lätik, Vdekja më vjen prej syve të tillë (Deadam kömon se logs soik, 1974).

El Qosja ästudom in Niver di Prishtinë, kö ädagetom diplomi lekanas jönik ün 1964. Pos atos ädagetom doki literatava se Niver di Beograd ün 1971. Poso ävobom lä Stitod Lalbanänavik Nivera di Prishtinë (jü 1981).

LautotsRedakön

 • Episode letrare - (1967)
 • Dialogë me shkrimtarë - (1968)
 • Antologjia e lirikës shqipe - (1970)
 • Kontinuitete - (1972)
 • Asdreni - jeta dhe vepra - (1972)
 • Panteoni i rralluar - (1973)
 • Vdekja më vjen prej syve të tillë - (1974)
 • Shkrimtarë dhe periudha - (1975)
 • Anatomia e kulturës - (1976)
 • Mite të zhveshura - (1978)
 • Prej tipologjisë deri te periodizimi - (1979)
 • Morfologjia e një fushate - (1980)
 • Nocione të reja albanologjike - (1983)
 • Historia e letërsisë shqipe I - (1984)
 • Historia e letërsisë shqipe II - (1984)
 • Antologjia historike e letërsisë shqipe - (1985)
 • Historia e letërsisë shqipe III - (1986)
 • Porosia e madhe - (1986)
 • Populli i ndaluar - (1990)
 • Strategjia e bashkimit kombëtar - (1992)
 • Çështja shqiptare: Historia dhe politika - (1994)
 • Ligjërime paravajtëse - (1996)
 • Fjalor demokratik - (1997)
 • Paqja e përgjakshme: Konferenca ndërkombëtare për Kosovën - (1999)
 • Realiteti i shpërfillur (Vështrim kritik mbi pikëpamjet e Ismail Kadaresë për identitetin shqiptar) - (2006)